Mededelingen bestuur 2015-53  E-mailadres
dinsdag 05 januari 2016 17:03

In de laatste mededelingen van het jaar 2015 wil het bestuur graag met jullie vooruit kijken naar 2016.

De aandacht van het bestuur zal het komende jaar uitgaan naar verbinden in de vereniging. Het zal je niet verbazen dat dit ook een onderdeel is van de visie van de LBM (de anderen zijn vernieuwen en versterken). Wat bedoelen we hiermee voor onze vereniging?

We hebben als vereniging moeite om leden van verschillende leeftijden aan ons te blijven binden.

We zijn als bestuur van mening dat we alleen muzikaal een goede vereniging kunnen zijn als de leden zich onderling verbonden voelen. Verbondenheid door samen muziek te maken, maar ook door samen gezellig na te beschouwen.

Wat gaan we concreet doen?

-          Signalen die we als bestuur en dirigent opvingen om de muziekkeuze wat bij te stellen door meer eigentijdse muziek te spelen. Dit is     inmiddels opgepakt door de muziekcommissie en de dirigent.

-          Daarnaast zal de beschikbaarheid van de zaal op vrijdag een belangrijk gespreksonderwerp zijn met onze huisbaas. In de eerste week van januari zal dit gesprek plaats vinden.

-          Eind januari zal met  jullie een workshop worden gehouden met de presentatie van het nieuwe deelname-beleid aan activiteiten.

-          Er worden in de eerste helft van 2016 workshops georganiseerd voor muziek-educatie. Hiervoor hebben we subsidie ontvangen.

-          Het muzikale jaarprogramma voor 2016 is opgezet door de muziekcommissie en wordt voorgelegd aan het bestuur. Bij goedkeuring door het bestuur wordt het hapjesconcert verplaatst naar 8 oktober en wordt op 12 maart een concert gegeven met een collega vereniging.

En op 17 december 2016 geven we een swingend kerstconcert.

-          Er komt een white board met de mededelingen/ opmerkingen in de zaal.

Graag willen we ook jou vragen wat kun jij bijdragen aan verbinding binnen de vereniging?

Dat is eigenlijk nog veel belangrijker dan hetgeen wij als bestuur doen. Gewoon heel praktisch: bijvoorbeeld jeugdleden helpen tijdens een repetitie en een gesprekje aanknopen. Muziek die jij mooi vindt aandragen bij de dirigent enz.

Als je zelf iets ziet wat beter kan, dat zelf oppakken en vragen of anderen willen meehelpen. Het zijn vaak de kleine dingen die het verschil maken.

Op 17 januari is het familieconcert. Tijdens dit concert worden ook de doorstromers van AMV naar instrumentles, naar jeugdharmonie en naar harmonie aan jullie voorgesteld.

De drumband speelt de concourswerken en laat je verrassen door de nummers die de jeugdharmonie gaat spelen.

De onderstaande stukken worden gespeeld door de Harmonie:

-          Persis

-          Himon Regional Valenciano

-          Nederpop

-          Pachelbel's canon

-          Valdresmarsj (onder voorbehoud)

-          Zakura

-          The mask of Zorro

En ondertussen:

- is het tijdstip bekend waarop de drumband op 23 januari op het NK te Waalwijk gaat spelen: 12.35uur

- kun je je aanmelden om, tegen een vergoeding, mee te gaan met de bus om de drumband aan te moedigen. Hierover volgt meer info.

- is op 17 januari (vanaf 14.20u) het solistenconcours voor de slagwerkers in Swalmen (De Robijn, Robijnstraat 3, 6071 VJ)

- zijn de data bekend van de solistenconcoursen voor de blazers: 2/3 april in Ohe en Laak, 10 april in Nieuwstadt

Het bestuur wenst je een goede jaarwisseling en een gezond en muzikaal 2016.

Wij zijn er van overtuigd dat, als we met zijn allen de schouders er onderzetten, we een mooi 2016 tegemoet kunnen zien.

Karin, André, Maria en Bart