Muziekopleiding Susteren 2017  E-mailadres
donderdag 01 december 2016 13:00

Begin net zoals Spik en Span en andere muzikale helden van Susteren met de opleiding in onze harmonie!

Is uw kind 7/8 jaar of ouder? Dan kunt u hem of haar inschrijven voor de algemene muziek vorming (AMV) in Susteren! De AMV muziek opleiding is de basis voor het bespelen van elk instrument binnen en buiten de Harmonie!!

lees hier alles wat u moet weten over de muziek opleiding die in Januari 2017 start.

Aanmelden:

Meld je uiterlijk aan vóór 15 januari a.s. door een mail te sturen naar  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

opleiding harmonie 2014-1

Wat houdt de AMV-opleiding in?

De AMV-opleiding is een 1-jarige opleiding die via Myouthic loopt. Tijdens dit jaar leren de kinderen kennis maken met muziek. Ze leren bijvoorbeeld noten en ritmes lezen. Deze zullen ze ook toe kunnen passen, want de kinderen krijgen een blokfluit waar ze het hele jaar muziek op leren spelen.

De opleiding wordt door ons aangeboden met de bedoeling dat het kind uiteindelijk bij de harmonie of drumband zal spelen. De drumband is spelen op de trom maar ook op een drumstel of melodisch instrumenten zoals een marimba. De harmonie bestaat voornamelijk uit blaasinstrumenten zoals klarinet, saxofoon, hobo, trompet. Om de aansluiting makkelijker te maken tussen de AMV en de instrumentale lessen is er gekozen voor blokfluit. Kinderen krijgen namelijk handigheid in de vingers, het blazen op een instrument, maar ook kunnen ze de noten vertalen in klank.

Organisatie

In 2017 zullen de lessen in de maand januari starten en duren tot en met december. De lessen zullen wekelijks in groepsvorm worden gegeven door een enthousiaste docent van Myouthic. Afhankelijk van de grootte van de groep wordt bepaald hoe lang de les duurt. Tijdens de schoolvakanties zijn er geen lessen.

Het kiezen van een instrument

Het hele jaar zal gericht zijn op de uiteindelijke instrumentkeuze, o.a. door een bezoek aan de jeugdharmonie en een instrumentles, waarbij de kinderen de echte instrumenten uit mogen proberen. Aan het eind van het jaar (oktober/november) zult u benaderd worden om door te geven welk instrument uw zoon/dochter graag wil gaan spelen. Ook zal er naar een 2e voorkeur worden gevraagd. Dit doen we omdat bijvoorbeeld niet altijd alle instrumenten beschikbaar kunnen zijn. Het kan ook zijn dat een kind een instrument kiest wat fysiek nog niet mogelijk is. Zo zal het voor een kind vanzelfsprekend nog niet mogelijk zijn om bijvoorbeeld bastuba te spelen.

Kosten van de cursus

Bij aanmelding zal er sprake zijn van twee verschillende kosten, de kosten van de cursus zelf en het lidmaatschap bij de harmonie. De kosten van de cursus zijn normaal gesproken veel hoger, maar als iemand lid van de harmonie is, wordt door de gemeente een behoorlijke subsidie gegeven, waardoor de te betalen bedragen uitkomen op:

Onder voorbehoud:

• Kosten cursus: €151,00 (te voldoen aan Myouthic)
  • Kosten lidmaatschap harmonie: € 10,00 (te voldoen aan de harmonie)
  • Kosten lesmateriaal (lesboek, blokfluit):   ca. €30,-

Hoe gaat het verder na de AMV-opleiding?

In november is bekend welk instrument de leerling gaat spelen. Hij/zij zal dan aangemeld worden voor de muzieklessen op het gekozen instrument. De muzieklessen zullen gegeven worden door professionele docenten van Myouthic. Na 1 jaar instrumentles bij Myouthic gaat de leerling meespelen bij de jeugdharmonie op vrijdag avond en na circa 3 jaar Myouthic ook bij de grote harmonie op vrijdagavond.

Wat houdt het in om lid te zijn van de (jeugd)harmonie?

Bij de harmonie staat het samen muziek maken voorop. In plaats van individueel muzikaal bezig te zijn ben je onderdeel van een team. Onder leiding van de dirigent zal je samen prachtige muziek maken, van pop tot klassiek en echte blaasmuziek. Het is wel belangrijk dat wanneer je samen muziek maakt, je ook een verantwoordelijkheid ten opzichte van de groep hebt. Dat vertaalt zich in het zoveel mogelijk aanwezig zijn op repetities en concerten, maar ook het regelmatig oefenen. Niet alleen voor de les, maar ook voor de (jeugd)harmonie. Het is daarom verstandig om er tijdens de AMV al gewoonte van te maken om regelmatig te oefenen. De harmonie zet zich ook in voor de gemeenschap. Zo gaan ze vaak de straat op om activiteiten zoals de Sterretjestocht, Sint Maarten, Carnaval, Sinterklaas-intocht, maar ook de Heilige Mis tijdens kerstmis van muziek te voorzien. Er wordt niet alleen muziek gemaakt. Als lid van een vereniging zul je ook samen een steentje bijdragen door mee te doen aan bijvoorbeeld een autowas-dag of een donateursactie.

De harmonie zorgt ook voor activiteiten voor de jeugd. Zo is er jaarlijks een jeugdkamp, een jeugdcecilia, schaatsen, samen een ijsje eten. Aan deze activiteiten mag uw zoon/dochter vanaf het begin meedoen. De harmonie biedt dus veel aan op muzikaal en sociaal vlak.