Opkomende Aktiviteiten

No events found.

Zaterdag 27 november 2021 ONSK concours
Kommende zaoterdig, 27 november, is et Open Nederlands Slagwerk Kampioenschap in Barneveld. Mit de drumband van Zöstere doon wer mit in de Topklasse Ongestemd. Nao veul onzekerheid of et waal of neet door zoew gaon, is besjlaote dit op ein aangepaste maneer door te laote gaon. Om 14 oer is de laoting en rondj 15 oer zulle weer sjpele. Sjiek om hie veur de 2e keer aan mit te doon en os te laote beoordeile op et hoogtste niveau.
Wilt ger os nog steunen en komme loestere nao et sjtuk 'Embrace Freedom' van Tim van Klompenburg, kom den vriedig aovend om 19.30 oer nao de generale repetitie in D'n Hermeniezaal Zöstere. Uiteraard houwte wer os aan de geldende corona maatregelen.

 5F59FB92 8B76 44BE 8126 B0E157D89A9D

? Drumband Susteren en de drumband van Harmonie L'Union Born laten tijdens het ONSK Tryout concert de werken horen die waarmee ze 27 November strijden voor het Open Nederlands Slagwerk Kampioenschappen (ONSK) in het Schaffelaar Theater in Barneveld!

Op het ONSK zullen de deelnemende verenigingen allemaal op het zelfde groot slagwerk spelen, daarom oefenen we deze keer al op "vreemd" materiaal in de fanfarezaal van Fanfare St. Martinus Urmond.

L’Union Born zal met 19 man sterk het werk "No Man’s Land" van Sam Gevers ten gehore brengen. De laatste keer dat de Drumband deelnam aan een concours was in 2015. Hier wonnen zij het Nationaal Kampioenschap in de 1e divisie met het werk Dancer van Gian Prince. Na een aantal jaar van rust neemt de drumband voor het eerst deel aan het ONSK in de klasse basis gestemd.

Onze drumband komt uit in de divisie "Topklasse ongestemd" en speelt het werk "Embrace Freedom" van Tim van Klompenburg. Twee jaar terug kwam de drumband voor het eerst uit in de hoogste divisie. In een spannende competitie tussen drie top korpsen, waaronder twee wereldkampioenen, werd toen een 2e plaats behaald.

Het verschil tussen de "Gestemde" en de "Ongestemde" divisies zit hem niet per se in het ontbreken van melodisch instrumenten. Het verschil komt naar voren door de focus te verleggen van melodie en harmonie naar de focus op ongestemde instrumenten en veel lastige ritmes en cadansen.

De twee korpsen hebben samen al flink wat Limburgs en Nederlands kampioenschappen op hun naam staan. Het belooft dus een ruig concert te worden!

Facebook Harmonie