Agenda

In het kader van de jubilea van de harmonie en de drumband zal op vrijdag 1 en zaterdag 2 december een uniek jubileumconcert plaats vinden.

De locatie is de D’n Hermeniezaal gelegen Feurthstraat 56 in Susteren.

De aanvangstijd op beider dagen is 20.00uur.

Op vrijdag zal de zaal ingericht zijn met zitplaatsen en op zaterdag zullen voornamelijk staanplaatsen zijn.

 De kaartverkoop start op woensdag 1 november. Kaarten zijn vanaf die datum te koop bij:
Kapsalon Guido, Vincentiuslaan 35
Wine & Booz,  Reinoud van Gelderstraat 3
Bloemenhuis Majo,  Dieterderweg 5

Het thema van het concert is: Zösterse, feest- en carnavalsmuziek.

Voor dit uniek concert is er samenwerking gezocht met andere muzikanten en
muziekgezelschappen uit Susteren. De harmonie onder leiding van dirigent Tim Aerdts
zal tijdens het concert nummers samen spelen met diverse Zösterse artiesten waaronder
Spik en Span, Henk Steijvers, Zaate Hermenie Rek ’t Neet Den Sjeurt ’t Waal,
de Auwt Prinse en de Auwt Graasboerinne

Bij Zösterse muziek kan Henk Steijvers niet ontbreken. Henk is, als het even kan, altijd bereid om mee te spelen met concerten in Susteren. Henk zal met begeleiding van Thijs van Toor enkele Zösterse leedjes ten gehore brengen: Altied blifse sjoan Zöstere van mich, sjoan Zöstere det zöste blieve.

Sms LVK 16 in de halve finale van het LVK in 2017, dat was natuurlijk Höbste doeve van de Auwt Prinse. Met dit liedje hebben de Auwt Prinse in heel Limburg naam gemaakt met optredens door de hele provincie. De Auwt Prinse zullen ons met hun bijdrage nog eens terug brengen naar 2017.

In Susteren zijn heel veel Zaate Hermeniekes actief. Deze Zaate Hermeniekes zorgen voor de sfeer tijdens de Carnaval. Een keer per jaar bundelen deze Hermeniekes hun krachten en treden dan gezamenlijk op. Ze spelen dan op het Limburgs Kampioenschap Zaate Hermeniekes. Ook dit jaar zullen ze op 18 november optreden op het LKZH in Eijsden en wie weet hebben we de kampioen 2023 wel op het jubileumconcert.

De gezamenlijke Zaate Hermeniekes treden op onder de naam Rek ’t Neet Den Sjeurt ’t Waal en zullen op vrijdagavond hun act van het LKZH 2023 ten gehore brengen.

Op zaterdagavond zullen de Auwt Graasboerinne hun schlagers laten horen. De Auwt Graasboerinne zijn al jaren een zeer gewaardeerde gast op de Sjlagerverkeezing in Susteren. We zijn benieuwd naar hun Schlager van 2023.

Bij het thema Zösterse Carnavalsmuziek kan Spik en Span niet ontbreken. Let wel: de oorsprong van de muzikale samenwerking van Jo en Niek ligt bij de Harmonie. Spik en Span zijn sinds 2010 vaste deelnemers aan het LVK en hebben het LVK al 4 keer winnend afgesloten. We zijn dan ook zeer verheugd dat zij het jubileumconcert afsluiten en voor een knallende afterparty zullen zorgen.