Opkomende Aktiviteiten

No events found.

Jubilarissen 2022

Zaterdagvond 17 december was het weer tijd om enkele jubilarissen van onze vereniging in het zonnetje te zetten. Ditmaal hadden wij de eer om Eef Bonné met haar 10-jarig jubileum, Elaine Schreurs met het 40-jarig en Helen Driessen-Cleutjens met haar 40+ -jarig lidmaatschap te feliciteren.
 FA1CFF9E 5F58 443C BF2C 323561991D75

Voordat deze 3 dames hun insigne opgespeld kregen was er tijd voor een dropping. Er was een mooie route uitgezet rondom Dieteren waarbij de wandelaars in het donker en door het bos een weg moesten vinden naar het clubgebouw van Schutterij St. Stephanus. Daar aangekomen werden de wandelaars weer opgewarmd door een lekkere kop zelfgemaakte erwtensoep en een hotdog.

Rond half 9 stroomde het Sjöttegeboew vol waarna de feest- c.q. spelletjes avond echt kon beginnen. De avond werd geopend met een korte inleidende toespraak waarna de
verdiensten van elke jubilaris en ook diverse grappige anekdotes door één of meerdere
collega muzikanten voor het voetlicht werden gebracht.

Na het opspelden van de insignes en het overhandigen van de oorkondes en bloemen volgden persoonlijke felicitaties door alle aanwezigen.

Het was een mooie, gezellige avond en een mooie afsluiting van 2022 voor onze vereniging.
Milou van der Mey

Concert met O.S.B De Springdonk

Op 23 september zijn de leerlingen Groep 6 van O.B.S. de Springdonk vol enthousiasme begonnen met

een muziekproject in samenwerking met onze Harmonie.

De muziekklas is een muziekproject waarbij leerlingen op school gedurende 3 maanden

een muziekinstrument leren bespelen onder leiding van een professioneel team.

foto1  foto2

foto3

De eerste les was een introductie les over het orkest, de dirigent en de verschillende soorten muziekinstrumenten.

Na deze les kon men kiezen voor trompet, klarinet of slagwerk. De leerlingen zijn heel enthousiast en gedreven en oefenen nu voor een echt concert samen met de harmonie.

Volgens juffrouw Natasja (de leerkracht die deze lessen vanuit school begeleid) kijken de leerlingen er heel erg naar uit om pappa’s en mamma’s, broers en zussen en opa’s en oma’s te laten horen wat ze al kunnen maar vinden ze het stiekem ook wel heel erg spannend.

Het concert zal plaatsvinden op 16 december 2022 om 19:00u in d’n Hermeniezaal.
Noteer deze datum alvast in de agenda!

Later dit schooljaar zullen de kinderen van In ’t Park ook beginnen met de muzieklessen. Datum van hun concert volgt later.

* Dit project wordt mede ondersteunt door stichting Huis voor de Kunsten Limburg in het kader van Masterplan Muziekonderwijs Limburg en Stichting Klankkleur Limburg, mede opgericht door het LBM en de provincie. Samen wordt er gewerkt aan het verbeteren van muziekonderwijs en het versterken van samenwerkingen met lokale muziekverenigingen in de buurt.

LBM2

Erepenning voor

koninklijk erkende harmonie St. Cecilia

8BA5330F ABE1 4136 8DBB 3E17357F56CD

8E27C4DA 79A6 4AAB B40B FDB724305E98C55D129D CC24 4857 A1A0 7A16A6EA184E

Harmonie St. Cecilia Susteren bestaat honderd jaar en ontving daarom gisteren 15 juli 2022 de koninklijke erepenning tijdens het traditionele Ceciliafeest. De penning werd uitgereikt door locoburgemeester Peter Pustjens. Eigenlijk bestond de muziekvereniging in 2020 al honderd jaar maar het eeuwfeest werd vanwege corona destijds uitgesteld. Het orkest van de harmonie is aangesloten bij de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen. Zij speelt  momenteel in de vierde divisie en heeft veertig leden. "De Limburger"

Harmonie St. Cecilia Susteren mag zich Koninklijk erkend noemen

Harmonie St. Cecilia Susteren bestaat honderd jaar en ontving
daarom op 15 juli 2022 de koninklijke erepenning tijdens onze seizoensafsluiting. De penning werd uitgereikt door locoburgemeester dhr. Peter Pustjens die een mooie toespraak hield.

Eigenlijk zou dit nieuws bekend worden gemaakt tijdens ons jubileumconcert in 2020. Door Corona ging dit concert definitief niet door.
Naast de naamsverandering werd ook onze nieuwe blouse uitgereikt aan ons langst spelend lid, voorzien van de nieuwe naam en logo.

Wij zijn ontzettend dankbaar, trots en blij dat we ons vanaf nu Koninklijk Erkende Harmonie St. Cecicilia Susteren mogen noemen.
Graag tot na de zomervakantie!

Maasgouw Toernooi 2022 12 juni

Na 2,5 jaar was het dan eindelijk zo ver. de harmonie alsook de drumband mocht eindelijk weer optreden tijdens het Maasgouw Toernooi. Ditmaal gegeven door Hamonie L'Union uit Born in het MFC te Berg aan de Maas.

Als eerste was de drumband aan de beurt op de zondagmiddag. Ze speelde 2 stukken welke door de jury werd beloond door het predikaat Zeer Goed! Heel erg knap gedaan!  C525414D 0466 42F6 B50D 9BB915DE343B

Later op de dag in de avond was het de beurt aan de harmonie. Zij speelde 3 stukken waarvan er 2 beoordeeld werden door de jury. Uiteindelijk werd alle inspanning beloond met het predikaat Goed. Ook zij hebben het super goed gedaan!
55FF1250 0903 44FD A9D1 34267E3881C5 8475086A 8C46 4E6D BBE3 F28D2F21D69F

Wij zijn als vereniging trots op beide groepen muzikanten en de behaalde resultaten. Op naar de volgende concerten en optredens.

Met vriendelijke groet,

Milou van der Meij

Harmonie St. Cecilia treedt aan tijdens het Trio-Concert i.s.m. Les Amis Reunis en Fanfare Concondia op zaterdag 21 mei in Nieuwstadt!

Wees welkom bij ons eerste concert in lange tijd, onder leiding van dirigent Tim Aerdts.

2E2F8F67 198C 4199 99F6 72B459957737

7B1AAE5A 880F 4F37 803F 5A5699C99C0E