Opkomende Aktiviteiten

Kerstconcert vervalt door…

december
zaterdag
18
za, 18. december 2021, 18:00 h - 20:00 h

Laatste Nieuws

Resultaten ONSK
Trots op de jonges en maedjes van de drumband van Zöstere. Gistere in de topklasse 92 punten behaold en dao mit 2e gewoore op et Open Nederlands Slagwerk Kampioenschap. Ontzettend tevreeje mit deze geweldige oetsjlaag.

Luc

Zaterdag 27 november 2021 ONSK concours
Kommende zaoterdig, 27 november, is et Open Nederlands Slagwerk Kampioenschap in Barneveld. Mit de drumband van Zöstere doon wer mit in de Topklasse Ongestemd. Nao veul onzekerheid of et waal of neet door zoew gaon, is besjlaote dit op ein aangepaste maneer door te laote gaon. Om 14 oer is de laoting en rondj 15 oer zulle weer sjpele. Sjiek om hie veur de 2e keer aan mit te doon en os te laote beoordeile op et hoogtste niveau.
Wilt ger os nog steunen en komme loestere nao et sjtuk 'Embrace Freedom' van Tim van Klompenburg, kom den vriedig aovend om 19.30 oer nao de generale repetitie in D'n Hermeniezaal Zöstere. Uiteraard houwte wer os aan de geldende corona maatregelen.

 5F59FB92 8B76 44BE 8126 B0E157D89A9D

🥁 Drumband Susteren en de drumband van Harmonie L'Union Born laten tijdens het ONSK Tryout concert de werken horen die waarmee ze 27 November strijden voor het Open Nederlands Slagwerk Kampioenschappen (ONSK) in het Schaffelaar Theater in Barneveld!

Op het ONSK zullen de deelnemende verenigingen allemaal op het zelfde groot slagwerk spelen, daarom oefenen we deze keer al op "vreemd" materiaal in de fanfarezaal van Fanfare St. Martinus Urmond.

L’Union Born zal met 19 man sterk het werk "No Man’s Land" van Sam Gevers ten gehore brengen. De laatste keer dat de Drumband deelnam aan een concours was in 2015. Hier wonnen zij het Nationaal Kampioenschap in de 1e divisie met het werk Dancer van Gian Prince. Na een aantal jaar van rust neemt de drumband voor het eerst deel aan het ONSK in de klasse basis gestemd.

Onze drumband komt uit in de divisie "Topklasse ongestemd" en speelt het werk "Embrace Freedom" van Tim van Klompenburg. Twee jaar terug kwam de drumband voor het eerst uit in de hoogste divisie. In een spannende competitie tussen drie top korpsen, waaronder twee wereldkampioenen, werd toen een 2e plaats behaald.

Het verschil tussen de "Gestemde" en de "Ongestemde" divisies zit hem niet per se in het ontbreken van melodisch instrumenten. Het verschil komt naar voren door de focus te verleggen van melodie en harmonie naar de focus op ongestemde instrumenten en veel lastige ritmes en cadansen.

De twee korpsen hebben samen al flink wat Limburgs en Nederlands kampioenschappen op hun naam staan. Het belooft dus een ruig concert te worden!

 

Rabo ClubSupport  rabobank logo50x60

Iedereen verdient een club

      Harmonie rabo 1

Beste klant,

Voor Rabobank is een club zoveel méér dan een club. Daarom steunen we via Rabo ClubSupport lokale verenigingen met kennis, netwerk en geld. Zo zorgen we er samen met onze leden voor dat clubs sterker worden. En dus dat duizenden mensen kunnen doen wat ze leuk en belangrijk vinden.

Jij beslist mee

Afgelopen weken hebben verenigingen en stichtingen zich kunnen aanmelden voor Rabo ClubSupport. Als lid van de Rabobank bepaal jij welke financiële ondersteuning deze clubs van ons ontvangen. Van 4 tot 25 oktober 2021 kun je jouw stem uitbrengen op je favoriete club of vereniging.

Breng jouw stem uit

Dit jaar kun je stemmen op 3 clubs. Ga naar het overzicht van deelnemende clubs, selecteer je drie favorieten en stemmen maar!
Stem je via de Rabo App of Rabo Online Bankieren, dan heb je geen stemcode nodig. De lijst met deelnemers vind je onder de knop Rabo ClubSupport. Als je inlogt zie je deze knop via ‘Service’ en vervolgens ‘Lidmaatschap’.

Leden die geen toegang hebben tot de Rabo App of Rabo Online Bankieren ontvangen een persoonlijke stemcode.

Noteer in je agenda

Harmonie rabo 2

Ken je ÓsKar al?

ÓsKar is ons retro busje waarmee we de komende weken door Limburg toeren.

Heb je vragen over Rabo ClubSupport of hulp nodig bij het stemmen?

Kom dan langs bij ÓsKar. Onze medewerkers helpen je graag!

 

 

Dinsdag 9 november vieren we de grote finale en maken we de uitslag bekend. Dat doen we dit jaar via een feestelijke en inspirerende livestream. Ben je benieuwd wat de clubs in Limburg zoal met hun bijdrage doen en wat de Rabobank voor verenigingen en stichtingen kan betekenen? Dan moet je zeker kijken. Meer informatie over de feestelijke finale lees je op https://rabo.nl/limburg/clubsupport

Met vriendelijke groet,

De coöperatieve Rabobank
Team Rabo ClubSupport Limburg

 

Spek de clubkas samen met PLUS Crombach

 

Een steuntje in de rug kunnen we na afgelopen seizoen wel gebruiken. Daarom organiseert PLUS Crombach Susteren van zondag 5 september t/m zaterdag 13 november een unieke spaaractie: Spaar je club gezond. Klanten kunnen sparen voor sponsorpunten. Bij elke 10 euro aan boodschappen ontvang je er al één. Hoe meer sponsorpunten jij spaart, hoe meer euro’s dat oplevert voor de kas van onze club. Vergeet daarbij niet de sponsorpunten te activeren op plus.nl/sponsorpunten. Help onze club met de sponsorpunten van PLUS.

PLUS Crombach Susteren stelt in totaal € 12.500 beschikbaar voor alle deelnemende clubs.

Ga voor meer informatie over de spaaractie naar plus.nl/club of vraag ernaar bij PLUS Crombach Susteren!

2108 SPONS Clubs beeldmerk  Plus Crombach Susteren

2108 SPONS Clubs campagnebeeld 3 2108 SPONS Clubs campagnebeeld 4 2108 SPONS Clubs campagnebeeld 2

Jo Rours,  + 29 juli 2021

 IMG 4526

Memoires van Jo Rours zelf

68 jaar Jo Rours en onze Harmonie “ St. Cecilia “ Susteren.

 Als in een gezin , alle 6 zonen waaronder mijn vader en tevens 2 dirigenten van o.a. Susteren, Buchten en Montfort, lid zijn van onze harmonie “St. Cecilia “ word de liefde voor muziek

vanzelf doorgegeven aan de kinderen.

Vandaar dat ik al in 1952 in Dieteren een bugel kreeg van de harmonie en de eerste noten geleerd kreeg door mijn vader.

Bij onze verhuizing naar Susteren in 1953 kon ik direct met klarinetlessen beginnen samen met Hein Gotzen en Jan Looijen bij Jong Steyvers, toen de eerste klarinettist van de harmonie.

Klarinet heb ik 15 jaar gespeeld tot 1968 , daarna ben ik overgeschakeld naar Alt-sax, gedurende 12 jaar tot 1980.

In 1980 overgeschakeld naar Bariton-sax en na bijna 30 jaar, toen lopen en blazen tegelijk te moeilijk werd de laatste 4 jaar weer naar klarinet.

Na 1973, het tijdperk Willy Schobben werd ik tevens bestuurslid van onze harmonie.

Toen Jos Bergh in 1979 bedankte als voorzitter werd Hen Palmen voorzitter. Terugkomend van de serenade aan Dhr. Sijben in Roermond samen alleen in de auto met Hen Palmen heb ik hem mijn voorkeur uitgesproken dat hij het voorzitterschap op zich moest nemen.

Zijn bezwaar dat we dan geen secretaris hadden losten we voorlopig op door zelf het secretariaat te gaan bemannen.

Echter mijn werkzaamheden als bedrijfsleider van Tebuko Service B.V. van +/- 50 uur p/wk, een studie van +/- 25 uur p/wk en ook nog het secretariaat van +/- 15 uur p/wk bleek op termijn teveel. Gelukkig kwam Cor Voorter het secretariaat versterken en uiteindelijk overnemen.

Tevens ben ik juist in die periode vanaf 1979, 11 jaar bestuurslid en vice-secr./penningmeester geweest van “Vastrada “.

Toch ben ik er in deze periode in geslaagd in Utrecht aan de universiteit mijn kandidaatsbul Rechten en enige basisdoktoraals te behalen.

Bij de harmonie ben ik naast bestuurlijke werkzaamheden betrokken geweest bij het allereerste begin van de Wigibaldfeesten tot de laatste in 1989 en tot 3 keer toe bij de opleiding van onze jeugdleden.

  1  –    in de tijd van de eigen opleidingen van Hen Palmen ( trompetten ) Hen Giebels (klarinetten )

            Wil Lijnen ( tuba's en trompetten ) Sef leurs ( saxofoons )  heb ik de theorieopleiding           

             georganiseerd.

  2        voor 1980, toen Kreato werd opgericht en muziekonderwijs gesubsidieerd ging worden ben

            ik als secretaris betrokken geweest bij het binnenhalen van Kreato voor alle

            muziekverenigingen en schutterijen in de Gemeente Susteren.

  3        de derde keer in 2005 toen Kreato niet meer voldeed aan de 2 jaars blokfluitopleiding

            en wij na er in 10 jaar  nog geen 8 leden  aan overhielden, toen we in 2005 gingen starten       

            met een eigen AMV opleiding die thans geresulteerd heeft in een bloeiende jeugd die we in      

            ere moeten houden. Hiervan gaan er thans 18 leden mee op concours, zonder wie we    

            helemaal niet meer op concours hadden kunnen gaan en ook niet meer als korps over straat 

            hadden gekund.

Tevens ben ik vanaf 2002 voorzitter van de kapel “ De Suëstra Muzikanten “. En ook hiermee willen we zorgen voor continuiteit .

We hebben de harmonie altijd ondersteund, ook financieel en hebben gelden gereserveerd voor de jeugd, die als er voldoende bezetting is door ons gestimuleerd zullen worden.

Dat muziek word doorgegeven blijkt uit het feit dat mijn zoon en 3 kleindochters de harmonie ook hebben versterkt.

Mijn volgend doel ( voor een deel al gerealiseerd ) is de geschiedenis van onze harmonie met foto's en documenten digitaal vast te leggen voor ons 100-jarig jubileum in 2020, zodat deze gegevens niet verloren gaan.

Helaas gooide de "Corona" periode er enig roet in het eten en is ons 100 jarig bestaan niet gevierd. 

Jo Rours

7B1AAE5A 880F 4F37 803F 5A5699C99C0E

Facebook Harmonie