Afdrukken
Categorie: Dirigenten
Hits: 1570
dinsdag 25 januari 2011 00:00

Als nieuwe instructeur van de Drumband zal ik me even voorstellen.

Mijn naam is Luc Houben en ben geboren op 13 april 1987 in Susteren. Als klein kind ging ik al met mijn vader mee naar de repetitie, waar ik met mijn vingers in mijn oren zat als het slagwerk begon te spelen. Toch begon ik hier op 8 jarige leeftijd met slagwerklessen bij Harmonie St. Cecilia, waar ik nog altijd lid ben. Muziek maken en voetballen waren in mijn kinderen jaren de twee grote hobby’s. Al snel merkte ik dat mijn voorkeur uitging naar de muziek.

27E178F5 6B3B 44AE B1B8 22BDF75CEEA5

"Als klein kind ging ik al met mijn vader mee naar de repetitie, waar ik met mijn vingers in mijn oren zat als het slagwerk begon te spelen. "
 

In de jaren dat ik slagwerkles heb gevolgd, zijn er meerdere leraren voorbij gekomen. 
Ik volgde lessen bij Erwin Hermans, Jos Schulpen, Roy van Wersch, Etienne Houben en Jo Zinzen.  
In de tijd bij Kreato haalde ik de diploma’s Hafa A, Hafa B en Tamboer D.
Bij de muziekacademie in Voeren ging ik door tot het diploma in de Hogere graad 2. 
Met veel plezier studeerde ik van 2006 tot en met 2009 aan het Conservatorium van Maastricht bij Pieter Jansen en Werner Otten.

 Als slagwerker remplaceerde ik bij het LSO, de Douane Harmonie en meerdere amateurorkesten. 
Meerdere malen was mij de titel Nederlands kampioen gegund tijdens het FKM kampioenschap en daarna volgde in 2006 het Wereldkampioenschap op het WMC voor solisten en ensembles. 

Verder ben ik vanaf september 2006 instructeur bij de Drumband van Fanfare St. Caecilia Guttecoven waarmee ik in 2008 promoveerde naar de 2e divisie op mijn eerste bondsconcours als instructeur. 
In maart 2009 richtte ik bij Harmonie St. Cecilia Maasbracht een drumband op. Dit zijn vooral jeugdige slagwerkers die graag in een groep wilde spelen. Daar geef ik slagwerklessen en ben ik instructeur van de Drumband.  
Vanaf januari 2011 ben ik instructeur bij de Drumband waar ik van kleins af aan altijd heb meegespeeld. Hier geef ik ook enkele jeugdige slagwerkers les.