Opleiding

Muziek maken en zeker samen muziek maken is super leuk!

De opleiding van Harmonie St. Cecilia, Susteren staat in het teken van spelenderwijs kennis maken met muziek, met als uiteindelijk doel om als blazer of slagwerker in te stromen in het harmonieorkest of de drumband.

Bij onze harmonie kun je op alle leeftijden en op meerdere manieren (her)starten met je muzikale opleiding. Wij zullen de diverse vormen hieronder op een rijtje zetten.

 

Kennismaken met muziek via de “Blazersklas”

Sinds schooljaar 2022/2023 zijn we op beide basisscholen in Susteren gestart met het muziekproject “Blazersklas”. Tijdens dit project oefenen de leerlingen onder schooltijd 10 weken in groepsverband op trompet, klarinet of slagwerk. Met als afsluiting een heus concert samen met de harmonie.

Ook komend schooljaar kunnen de leerlingen van groep 6 via dit project kennis maken met diverse instrumenten.

 

Verlengde kennismaking bij de harmonie

Als het samen muziek maken goed bevalt kun je je aanmelden voor een vervolgtraject van 10 weken. Je krijgt dan een instrument van de harmonie en er wordt wekelijks, buiten schooltijd, met de hele groep gezamenlijk geoefend.

 

(Individuele) muzieklessen

De volgende stap bestaat uit individuele lessen van professionele muziekdocenten aangesloten bij stichting CultuurPerron (voorheen Myouthic). Er kan gebruik gemaakt worden van een leeninstrument van de harmonie. De keuze van het instrument is mede afhankelijk van de beschikbaarheid en de voorkeur van de harmonie.

Ben je te oud voor de Blazersklas of zit je niet in Susteren op de basisschool? Geen enkel probleem. Deelname aan de individuele muzieklessen staat open voor aspirant-muzikanten van alle leeftijden en van alle niveaus.

 

Het opstaporkest

Parallel aan de individuele muzieklessen oefenen beginnende muzikanten éénmaal per week met het opstaporkest! Niets is zo leuk en zo stimulerend als samen muziek maken. Ook wordt het samenspel zo al heel vroeg geoefend.

Wanneer je een jaar individuele les hebt gehad wordt bekeken of je door kan stromen naar het opleidingsorkest (de volgende trede op de muzikale ladder) of dat het verstandiger is om nog even door te gaan bij het opstaporkest.

 

Het opleidingsorkest
Het opleidingsorkest staat onder leiding van Tim Aerdts. Een gevarieerd repertoire met leuke muziek is een garantie voor vrolijke repetities en mooie optredens! Op deze manier beleef je veel plezier aan het samen musiceren en word je klaargestoomd voor een mooie muzikale carrière bij de grote  harmonie of bij de drumband.

 

 

Hoe verder?

Interesse om een repetitie van het opleidingsorkest bij te wonen? De repetitie is op vrijdag van 18.45-19.30 uur in de Harmoniezaal. In onze agenda vind je de informatie over optredens van het opleidingsorkest.

Wil je meer informatie over de opleiding, het scholenproject of heb je interesse om een repetitie van het opstaporkest bij te wonen? Neem dan contact op met onze opleidingscommissie via opleidingscommissie@live.nl of 06-20190667 (Yvonne Huijnen).