Organisatie

Harmonie St. Cecilia Susteren

Harmonie St. Cecilia bestaat sinds 1920 en omvat de volgende geledingen: drumband, harmonieorkest, opleidingsorkest en opstaporkest en heeft 80 leden.

Harmonie St. Cecilia Susteren is een muziekvereniging waar kwaliteit van muziek maken, samenhorigheid en gezelligheid hand in hand gaan. Binnen de vereniging is iedereen even belangrijk en welkom. Wij leiden muzikanten op van alle leeftijden en alle niveaus en leveren een muzikale bijdrage aan de dorpsgemeenschap.

 

Bestuur

Het huidige bestuur is sinds begin 2023 actief en bestaat uit 6 spelende leden en 2 niet-spelende leden.

De bestuursleden zijn:

Nick Grootjans                                Voorzitter
Rian Beckers                                    Secretaris
Milou van der Meij                         Penningmeester
Babs Bonné
Yvonne Huijnen
Stijn Leurs
Jos Schulpen
Kitty Schulpen

 

Commissies

De harmonie telt een groot aantal commissies:

  • Muziekcommissie
  • Opleidingscommissie
  • Drumband commissie
  • Activiteiten commissie
  • Commissie middelen
  • Evenementen commissie
  • PR commissie

 

 

 

Het Harmonieorkest
Het harmonieorkest bestaat uit een kleine maar fijne groep gedreven muzikanten. De vereniging is aangesloten bij de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen en de harmonie neemt jaarlijks deel aan het Maasgouwtoernooi. De harmonie komt sinds enkele jaren uit in de 4de divisie.
Samen muziek maken voor alle leeftijden is waar de harmonie voor staat. Daarbij heeft harmonie St. Cecilia haar wortels in de Susterense gemeenschap en zal zij hier ook haar steentje aan blijven bijdragen!

Dirigent
Sinds 2021 staat de harmonie onder leiding van dirigent Tim Aerdts.
Tim (1983) is op 5-jarige leeftijd begonnen met slagwerkles bij de Koninklijke Harmonie van Roermond, waar hij 26 jaar lid is geweest. Hij studeerde aan het conservatorium van Rotterdam, waar hij verschillende workshops en masterclasses volgde. Verder studeerde Tim Hafa-directie bij de Hogeschool voor muziek Kreato en later Orkest-directie. Tim speelt geregeld mee in muziekgezelschappen als solo- en gast speler en geeft regelmatig repetities en workshops voor slagwerk. Binnen onze vereniging is Tim zowel dirigent van het opleidingsorkest en van de grote harmonie. Verder is hij dirigent van Koninklijke Harmonie Ster van Maastricht en instructeur bij drumband St. Rochus Hulsberg en drumband Koninklijke Harmonie Ster van Maastricht. Daarnaast geeft hij slagwerkles bij een aantal muziekverengingen in Limburg en verzorgt hij muziekprojecten op meerdere basisscholen.

 

 

De Drumband
De drumband bestaat uit 18 gedreven slagwerkers. De vereniging is aangesloten bij de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen.  De drumband is het afgelopen decennium opgeklommen van de derde naar de eerste divisie. Met een uitgebreid arsenaal aan instrumenten waaronder buisklokken, marimba’s, xylofoon, vibrafoon en pauken is de drumband klaar om volgend jaar deel te nemen aan het podiumconcours in de eerste divisie.

Instructeur
De muzikale leiding van de drumband is sinds 2011 in handen van Luc Houben.
Luc werd op zijn achtste lid van de drumband van onze vereniging. Later kwam hij ook als slagwerker bij de harmonie, waarbij zijn vader en zijn zus beiden muzikant waren. Hij kreeg les van Erwin Hermans, Roy van Wersch, Etienne Houben en Jo Zinzen. Op zijn 18e werd Luc toegelaten tot het Conservatorium in Maastricht, waar hij lessen volgde van Werner Otten en Pieter Janssen. Helaas moest hij vanwege een chronische peesontsteking in zijn arm stoppen met deze studie. Vervolgens ging hij in Sittard bij Hogeschool Zuyd Social Work, richting Maatschappelijk Werk studeren. Als slagwerker hielp hij uit bij amateur orkesten, maar ook bij beroepskorpsen zoals André Rieu, waarmee hij door Zuid Afrika heeft getourd, de Marinierskapel der Koninklijke Marine, het LSO en de Douane Harmonie. Op dit moment is Luc eveneens instructeur van de drumband van Fanfare St. Martinus Urmond.

 


 

 

 

 

 

Het opleidingsorkest en het opstaporkest
Het opleidingsorkest bestaat uit 16 muzikanten. Onder leiding van dirigent Tim Aerdts werken zij wekelijks aan een gevarieerd repertoire met leuke muziek. Het opleidingsorkest verzorgt meerdere optredens per jaar.
Het opstaporkest bestaat uit 6 muzikanten. Onder leiding van Jos en Kitty Schulpen ervaren zij hoe leuk het spelen in een groep is. Zij oefenen het samenspel en werken toe naar een optreden met de (jeugd)harmonie.