Terugblik op het slagwerkconcert van 14 oktober

Op zaterdag 14 oktober hebben de drumbands van Urmond, Schimmert en Susteren hun krachten gebundeld voor een fantastisch slagwerkconcert.

Voor de drumband van Urmond, onder leiding van Luc Houben, was dit concert een voorbereiding op het podiumconcours in de 2e divisie. Dit podiumconcours zal plaats vinden op 19 november a.s. in het Munttheater te Weert. Ze treden aan met twee solisten. Op cello, Joep Willems, die het betoverende werk “Chevaliers de Sangreal” uit de Da Vinci Code vertolkt en Lotte van Straaten die in het werk Clew Bay Buccaneer de piccolo speelt. Beide composities zijn geschreven door de getalenteerde Susterse componist Twan Cox.

De drumband van Schimmert, onder leiding van Roy van Wersch, trad op met een frisse jeugdige groep van 20 slagwerkers, een groep die in 2019 nog het Open Nederlands Slagwerk Kampioenschap heeft gewonnen.

De drumband van Susteren telt 18 leden die, na dit concert, zijn begonnen aan de voorbereiding van hun eerste podiumconcours. Na mars/concert concoursen in de 3e en 2e divisie komen ze nu uit in de eerste divisie. De afgelopen jaren hebben ze enorme stappen gezet, van de 3e divisie naar de 1e divisie.
Tussen de optredens door werd een lid van de drumband van Susteren, Tom Bovend’Eerdt, ook nog gehuldigd met zijn 25-jarig jubileum.
Een heel geslaagde avond met drie geweldige drumbands.