Terugblik op Jubileumconcerten op 1 en 2 december

Op 1 en 2 december heeft onze harmonie de feestelijkheden rondom het 100-jarig jubileum van de harmonie en het 70-jarig jubileum van de drumband afgesloten met twee schitterende concerten.

Onder de bezielende leiding van dirigent Tim Aerdts speelde de harmonie talrijke bekende Zösterse, feest- en carnavalsmuziek. De muzikale samenwerking met Spik en Span, de Auwt Prinse, Henk Steijvers en Thijs van Toor, Zaate Hermenie Rek ’t Neet Den Sjeurt  ’t Waal (vrijdag) en de Auwt Graasboerinne (zaterdag) maakten het helemaal af. Het publiek zong en klapte beide avonden van harte mee.

De playlist voerde het publiek en muzikanten langs verschillende werelddelen en vele muzikale stijlen. Naast stille luisterliedjes (Lómmelekael en ’t Zösters leedje) ruim baan voor Zösterse schlagers (o.a. Hubs se doeve), Limburgse toppers (Oet Limburg kump de meziek, Veer höbbe zin drin, Josefien, Weer telle aaf) en de LKZH medley van de Zaate Hermenie. Maar ook ruimte voor een aantal Duitse Schlagers, Mambo no 5 en enkele stevige(re) nummers waaronder Sollicitere.  Het afwisselende programma werd door spreekstalmeester René de Serière kundig en met veel gevoel voor humor aan elkaar gepraat. En alsof dit alles nog niet genoeg was; als afsluiting nog een spetterende after party met Spik en Span.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Samenvattend, de jubileumconcerten van Harmonie St. Cecilia waren een groot succes. Het was een viering van muziek en gemeenschapszin die nog lang in de herinnering zal blijven. Het was een jubileum om nooit te vergeten!